Lífting cervicofacial: Rejoveneix el teu rostre i coll amb una cirurgia segura i eficaç

Lifting Cervicofacial

Lífting cervicofacial: Rejoveneix el teu rostre i coll amb una cirurgia segura i eficaç

Lífting cervicofacial

El pas del temps, juntament amb factors com l’exposició solar, la gravetat i l’estrès, pot deixar la seva empremta a la cara i al coll, provocant flacciditat, arrugues i pèrdua de definició.

Tot i que l’envelliment és un procés natural, molts pacients volen recuperar una aparença més jove i fresca. En aquest sentit, el lífting cervicofacial s’ha consolidat com una de les solucions més efectives per rejovenir el rostre i el coll de manera duradora.

En aquest article, explorarem detalladament què és el lífting cervicofacial, com es realitza, els seus beneficis, el procés de recuperació i alguns consells per assegurar resultats òptims.

Què és el lífting cervicofacial?

El lífting cervicofacial, també conegut com a ritidectomia, és un procediment quirúrgic que té com a objectiu corregir els signes d’envelliment a la cara i al coll. Es tracta d’una intervenció dissenyada per tensar la pell i els músculs facials, eliminant l’excés de pell i redefinint el contorn facial i del coll.

L’àrea que abasta aquesta cirurgia inclou les galtes, la mandíbula, la papada i el coll, aconseguint un rejoveniment integral de la part inferior de la cara. A diferència d’altres tractaments no quirúrgics, com les injeccions de toxina botulínica o els farciments dèrmics, el lífting cervicofacial ofereix resultats més prolongats i visibles en casos de flacciditat pronunciada.

Qui és un bon candidat per a un lífting cervicofacial?

El lífting cervicofacial és ideal per a persones que volen corregir els efectes de l’envelliment a la part inferior del rostre i el coll. En general, els millors candidats són aquells que:

• Presenten flacciditat a la zona de les galtes, mandíbula o coll.
• Tenen arrugues profundes a les àrees esmentades.
• Volen eliminar la papada o millorar la definició del contorn mandibular.
• Gaudeixen de bona salut física i tenen expectatives realistes sobre els resultats del procediment.

És important destacar que, encara que aquesta cirurgia es pot fer en persones a partir dels 40 o 50 anys, també pot ser beneficiosa per a pacients més joves que experimenten envelliment prematur.

Com es fa el procediment?

El lífting cervicofacial és una cirurgia que sol durar entre 3 i 5 hores, depenent del cas individual i les tècniques emprades. Es realitza sota anestèsia general o sedació, garantint la comoditat del pacient durant tot el procés.

A continuació, es descriuen les fases clau del procediment:

1. Incisions estratègiques:

El cirurgià realitza incisions discretes al voltant de les orelles i al llarg de la línia del cabell, cosa que minimitza les cicatrius visibles. En alguns casos, també es pot fer una petita incisió sota el mentó per tractar la papada o tensar els músculs del coll.

2. Recol·locació dels teixits profunds:

Un cop realitzades les incisions, es tiben els músculs facials i es recol·loquen les capes més profundes de la pell per restaurar un contorn juvenil. El cirurgià també elimina l’excés de pell i greix per assolir un aspecte més ters i natural.

3. Tancament de les incisions: Finalment, les incisions es tanquen amb sutures fines, deixant cicatrius mínimes que solen dissimular fàcilment amb el cabell o el plec natural de la pell.

Beneficis del lífting cervicofacial

El lífting cervicofacial ofereix una sèrie de beneficis que el converteixen en una opció atractiva per als que desitgen rejovenir el rostre i el coll de manera efectiva i duradora:

1. Resultats naturals i duradors:

A diferència dels tractaments estètics temporals, el lífting cervicofacial proporciona resultats que poden durar entre 10 i 15 anys. A més, en centrar-se en la musculatura subjacent i no només a la pell, els resultats solen ser naturals i harmoniosos amb el rostre del pacient.

2. Rejoveniment integral:

El lífting cervicofacial no només millora l’aparença de la pell, sinó que també redefineix els contorns facials i elimina la flacciditat al coll, oferint un rejoveniment complet.

3. Correcció de múltiples problemes:

Aquesta cirurgia aborda diversos signes d’envelliment alhora, des d’arrugues profundes fins a la pèrdua de volum i definició a la mandíbula i al coll.

4. Millora de l’autoestima: Recuperar un aspecte més juvenil i fresc pot millorar significativament la confiança i el benestar emocional dels qui se sotmeten a aquesta cirurgia.

Procés de recuperació

Com tota cirurgia, el lífting cervicofacial requereix un període de recuperació, encara que varia d’un pacient a un altre.

A continuació, es detallen alguns aspectes clau del procés postoperatori:

• Primeres setmanes:

Durant les primeres 1-2 setmanes, és normal experimentar inflor i hematomes a la zona tractada. L’ús d’embenats o compreses fredes pot ajudar a reduir aquests símptomes.

• Reincorporació a la vida quotidiana: La majoria dels pacients poden tornar a les activitats habituals en un termini de 2 a 3 setmanes, encara que es recomana evitar l’exercici intens durant almenys quatre setmanes.

• Cura de les cicatrius: Les cicatrius són mínimes i tendeixen a esvair-se amb el temps, especialment si se segueixen les recomanacions del cirurgià quant a cura postoperatòria.
És important seguir totes les indicacions mèdiques per garantir una recuperació amb èxit i minimitzar el risc de complicacions.

Consells per mantenir els resultats a llarg termini

Si bé els resultats del lífting cervicofacial són duradors, l’envelliment és un procés continu. Per prolongar els efectes de la cirurgia, és recomanable adoptar hàbits de cura de la pell i estil de vida que ajudin a preservar la joventut de la cara:

• Protecció solar:

L’ús diari de protector solar és fonamental per evitar el dany solar que pot accelerar l’envelliment de la pell.

• Hidratació adequada:

Mantenir la pell ben hidratada i utilitzar productes adequats per a la cura facial pot ajudar a perllongar els resultats de la cirurgia.

• Estil de vida saludable:

Portar una dieta equilibrada, fer exercici regularment i evitar el tabac són claus per mantenir una pell sana i jove.

El lífting cervicofacial és una excel·lent opció per a aquells que busquen un rejoveniment facial i del coll durador i natural. Aquesta cirurgia, realitzada per un cirurgià plàstic especialista, pot transformar no només l’aparença física del pacient, sinó també la confiança i el benestar emocional.

Si us esteu plantejant un lífting cervicofacial, us convido a programar una consulta per avaluar el vostre cas de manera personalitzada i discutir les expectatives i beneficis d’aquest procediment.

Amb l’assessorament del Dr. Ribas aquí a Girona, pots aconseguir els resultats que desitges i recuperar una aparença fresca i juvenil.

Voleu saber més de lífting cervicofacial?, clic aquí!

Publica un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cirurgia Plàstica i Medicina Estètica a Girona dirigida pel Dr. Josep M. Ribas Puntí.

 

INFORMACIÓ DE CONTACTE
Consultes externes mòdul A
HORARI

De dilluns a divendres de 9:00 a 20:00 hores.

×

Hola!

Contacta amb nosaltres a través de Whatsapp o envia'ns un email a info@cirurgiaplasticagirona.com

× Et podem ajudar?